06 - 1299 4945

Voordat een website online gaat, moeten er een aantal dingen geregeld worden. Zo moet je een domeinnaam bedenken en daarna vastleggen bij een hosting bedrijf. Meteen daarna komt de keuze hoe je de site gaat bouwen.

Je kunt dit volledig zelf bouwen, met html, javascript en alle andere programmeertalen.

Alleen voor bijna iedereen is dat een beetje teveel gevraagd, en onnodig ingewikkeld. Ook bij PINK wil ik graag een basis om mee te starten, zodat het bouwen, maar later ook het beheer een beetje overzichtelijk is. Maar waarom heb ik gekozen voor WordPress als CMS?

wordpress als cms, waarom wordpress

 

CMS

Daarom zijn er tegenwoordig vele Content Management Systemen (CMS).

Het woord zegt al een beetje wat een CMS doet. Het is een systeem dat je content managed.
Ookwel een “achter de schermen” programma, waarmee je de inhoud van je site kunt beheren.

Alleen kan een CMS veel meer dan de inhoud beheren. Je kunt een site volledig bouwen in een CMS. Uiterlijk, inhoud en functionaliteit komen allemaal samen.

 

Doe het zelf

CMS komen in vele vormen en maten. Zo heb je de doe-het-zelf-types; Wix en Weebly zijn bekende.
Deze zijn vaak simpel opgezet, zodat iedereen een basis site online kan zetten. Je krijg een sjabloon en past die aan naar je wensen. Je doet alles zelf, zonder enige kennis van code.

Deze vorm van bouw-het-zelf wordt door veel hostingbedrijven aangeboden als starterspakket. Zo heb je hosting èn CMS in één, wat voor veel mensen en bedrijven als een geweldig aanbod wordt ervaren.

En dat kàn het ook zijn, maar let goed op de addertjes…

Zo kan het heel lastig zijn om over te stappen van hosting. Als de nieuwe partij een ander CMS aanbiedt, dan heb jij geen mooie site meer.
En vaak zijn de mogelijkheden erg beperkt; zo is er misschien een maximum aantal pagina’s vastgesteld; of is het niet mogelijk om de site in meerdere talen aan te bieden.

Je kunt dus snel tegen beperkingen aanlopen en jezelf of je bedrijf hiermee te kort doen.

 

FRAMEWORK

Dan zijn er nog de hele uitgebreide CMS, de frameworks.

Deze zijn bedoeld voor grote en zeer ingewikkelde sites of bedrijven die zeer specifieke behoeften hebben en volledige controle willen. Vaak is er een complete afdeling aanwezig met verschillende disciplines, zoals programmeurs, vormgevers en content creators.

Voor de meeste particulieren, ondernemers èn bedrijven is een framework overbodig, want het is onnodig ingewikkeld en duur.

 

TUSSENMAATJE

De middenmotor is in dit geval ook de grootste groep.
Een CMS dat je de flexibiliteit geeft om precies te maken wat je nodig hebt.
Dat niet vast zit aan een hosting partij, waardoor je die mooie aanbieding kunt accepteren.
Eentje die je de optie biedt je site uit te breiden is als dat nodig is, maar zonder dat het onnodig duur en ingewikkeld wordt.

Voorbeelden hiervan zijn WordPress, CMS made simple en Joomla!.

 

WORDPRESS ALS CMS

Voor mij is is deze keuze duidelijk. PINK werkt met WordPress.

Het allergrootste en meest bekende CMS wereldwijd.

Van alle websites waarvan bekend is dat ze op een CMS draaien, wordt bijna 60% vanuit WordPress aangestuurd. Iedere dag komen er 50.000 nieuwe WordPress sites bij. WordPress heeft zichzelf bewezen voor ieder type site die je maar kunt bedenken en is daardoor uiterst flexibel. In te zetten voor een kleine persoonlijke site, of een grote webshop. Zo draaien bijvoorbeeld ook de sites van CNN, Tele2 en PVDA op WordPress. Ze hebben daardoor een solide reputatie opgebouwd.

Met WordPress kies je voor zekerheid zonder in te leveren op flexibiliteit & originaliteit.

Daarom kiest PINK voor WordPress als CMS.

 

Groetjes,
Puck

%d bloggers liken dit: