06 - 1299 4945

Teksten

een vak apart

Op iedere website en in iedere brochure of folder staat tekst. Soms een pakkende kreet, andere keren een lange uitleg. Al deze teksten hebben een aantal zaken gemeen. Allereerst, ze zijn door iemand geschreven. Een tekst ontstaat niet zomaar. Er is iemand die tijd en moeite heeft genomen om de zinnen zo te schrijven zoals dat volgens deze persoon het beste was.

Daarnaast, ze hebben een doel. In een boek is het doel vermaak, studieboeken hebben als doel informatie overbrengen en voor de eerder genoemde teksten (website, brochure, folder) is het doel meestal informeren om te verkopen.

 

Informeren om te verkopen.

Het lijkt zo makkelijk, maar is het dat ook? Is een lezer makkelijk te overtuigen?

Nee, mensen (en vooral Nederlanders) zijn kritisch en je tekst moet daarom precies goed zijn om je doel te bereiken. Je wilt dat je tekst de vragen van je doelgroep beantwoordt. En, je wilt dat je tekst qua taalgebruik en niveau aanslaat bij je doelgroep, qua toon aansluit bij het bedrijf en ook nog eens lekker leest. Een tekst is veel meer dan gewoon tekst.

Een tekst is als een verhaal. Een verhaal met waarde.

Waarom een tekstschrijver?

Voor veel mensen en bedrijven is het lastig om de teksten te schrijven die zij geplaatst willen hebben. Als expert op een bepaald vlak heb je soms teveel kennis om een tekst te schrijven die begrijpelijk is voor de leken. Daarom kijkt PINK altijd naar de teksten zoals deze geplaatst worden op door mij gemaakte websites. Ook voor je drukwerk en andere zaken kijk ik graag mee naar je teksten. Samenwerken is hierbij essentieel.

 

Als expert bepaal jij WAT, een tekstschrijver houdt zich bezig met HOE

Ik schrijf al sinds 2006 teksten online. Blogs, reisverslagen, informatie over een ziekte om bekenden van die persoon te informeren. Zo help ik anderen om hun verhaal iets duidelijker over te brengen en gezegd te krijgen wat ze werkelijk willen zeggen.

In opdracht

Website Hoeve ‘de Lakenvelder’
Website & brochures Vexpro bv
Folder De Interieurstylist
Eindhoven loopt voor GBS bij het spierfonds

Eigen teksten

Bloggen op BE INEFFABLE
Reisverslagen op Discovering Asia

IK wil meer weten…

 

Bel me!

BEL ME: